Enesekindlus

Kuhu see enesekindlus siis kadus?

Blogi kirjutama innustas mind soov oma elu uurides saadud kogemusi kirja panna. Tahan märkida ülesse elus toimunud sündmusi, nendest tehtud järeldusi ning selle kõige käigus saadud taipamisi: teadmisi, et ahaaa, nii see asi ongi. Varasemalt juristina töötades oligi minu põhiline ülesanne sisuliselt päev otsa kirjutada, küll pisut teistest asjadest. Aga see meeldis mulle. Natuke nagu kirjaniku tunne oli. Mõtlesin uuesti proovida, aga seekord kirjutada hoopis enda elust. Mitte sellest, mida keegi on valesti teinud, mida ta oleks pidanud tegema ning kuidas teda karistada.

Lähen kohe asja juurde. Hetkel kõnetab mind väga enesekindluse teema. Tundub, et seda on kuidagi väheksjäänud. Aga enesekindlust on väga vaja, et elus kõigega parimal viisil hakkamasaada ja seejuures rahul olla. Varem olin ma kõige enesekindlam inimene üldse.Vahel isegi liiga. Kõik, mida ma tegin, oli õige ja viis edasi. Kahtlusi oliväga harva ning nendest sain ruttu üle. Enesekindel olla oli väga hea. Seetekitas tunde, et sa suudad kõike. Ja tegelikult suutsingi. Ilmselt on ühiskonnaslevinud hoiak mind kuidagi enda alla matnud ning tundub, et kodus olemine polemingi õige tegevus. Tegelikult ma ju nii ei arva, sest arvestades meieelukorraldust ning seda, et ma tõesti väga tahan oma laste jaoks olemas olla,on see hetkel ainuõige valik. Ma näen, et tänu minu toetusele sirgub Pärdistenesekindel ja hakkaja poiss. Hendrikul läheb töö juures hästi ja kodu onkorras. Isegi mina ise olen vaatamata rasedusele ja mõnele halvemale tujuletäitsa korras. Kust see ebakindlus siis tuleb, kui ma näen, et tegelikult mateen suures pildis kõik õigesti? Üks selle blogi teemasid vähemalt hetkelilmselt saabki olema see, kuidas ma oma enesekindluse jälle leian: öös valguse poolelendan ning saan oma sisemise sära tagasi.

Sellega seoses tahangi märkida,et täna sai mulle osaks üks oluline taipamine. Eks kui abi väga otsid ja panedtähele, siis selle leiadki. Nimelt on enesekindlus nii suur jõud, et kui teedmidagi enesekindlalt, siis see ongi õige asi. Ehk olles valikut tehesenesekindel, teed kindalsti õige valiku. Ja see ei tähenda, et sul enam kunagi elusei teki ebamugavat olukorda või muud sellist. See tähendab, et sa oled võtnudsisemise hoiaku, et ma teen õigesti. Ja kui nii suhtuda, siis ei teki suurematkurbust ka väikeste tagasilöökide puhul. Samuti ei tähenda see, et sa ei võiksteekonnal ümber mõelda. Lihtsalt sellel hetkel, kui sa teed, tead sa, et teedõigesti. Täna proovisin ja päris mõnus tunne oli. Otsustamine ei võta üldsekaua aega, kogu aeg on mõnus energia ja asjad sujuvad. Küll mitte alati nii,nagu ehk ette kujutasid, aga ikka kuidagi rahuldust pakkuval viisil. Püüan nüüdseda enesekindlust ikka ülal hoida. Annan teada, kuidas läheb. Hetkel olen positiivne.

Märgin veel ära, et Hendrik on terve selle nädala olnud välismaal. Pärt käib esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval lastehoius. Täna, neljapäeval, on mul seega päeva otsa iseendale. Saan teha ehk rohkem oma joogapraktikaid, rahulikult jalutada, internetis ringi vaadata ja isegi kirjutada. Niisama molutada muidugi ka, seda saab Pärdiga koos harva.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s