Ühenduse loomine

Eelmises loos kirjutasin, et ühendus ongi üks jooga tähendus. Teine jooga oluline tunnus on teadlikkus. Seega on iga teadlikult loodud ühendus tegelikult jooga. Kõlab lihtsalt, aga millegi pärast ei tule alati välja. Kui kõik meie ühendused oleksid teadlikult ja parimal viisil loodud, oleks maailm üks tohutult harmooniline ja õnnelik paik. Õnneks saab igaüks oma maailma iga päev uuesti luua. Alustades iseendaga päriselt ühendumisega.

Minu elu on ühenduses tohutu hulga teiste eludega – inimeste, taimede ja isegi kõige tillukesemate viirustega. Me oleme kõik ühenduses. Aga kas ma olen need ühendused ise teadlikult ja enda vajadustele vastavalt loonud? Või on enamik ühendusi mu elus lihtsalt tekkinud? Ja kuidas on nende ühenduste kvaliteet?

Merle, meie peres hetkel elav vahetusõpilane, on olnud üks minu suur võimalus õppida looma teadlikult paremaid ühendusi. Armas teismeline tüdruk, aga temaga päriselt ühenduse loomine eeldab minult väga palju muutumist. Eeldab eelkõige seda, et ma õpiksin looma ühendusi teistega olles päriselt mina. Merle, nagu ka teiste inimeste ümber, on igasuguseid seinu, kõrgemaid ja madalamaid. Meie piiga seintest läbi pääsemine pole läinud niisama kergelt. Ma pole veel siiani päriselt temani jõudnud, aga olen üsna lähedal. Usun, et enne kui ta juunis lahkub, oleme loonud väga tugeva ühenduse. Mina olen jätnud kõrvale väga palju eelarvamusi, ootusi ja nõudmisi. Järjest rohkem temaga koos olles ja tundes tema vastu tõeliselt siirast huvi, mis on vaba isekusest, on tüdruk tundnud ennast piisavalt turvaliselt, et vaikselt oma müüre alla lasta. Ja lasta koos nende seinte langemisega vabaks ka põhjuseid, miks need seinad sinna tekkinud on. Mina olen saanud lasta alla oma seinu ja põhjuseid, miks need sinna on tekkinud. Tunnen, et kui olen päriselt Merleni jõudnud, on see olnud suur teraapia meile mõlemale. Proovin olla talle päriselt ema, kes hoolib ega mõista hukka. Ja samamoodi suhtuda ka kõigisse teistesse. Näiteks Merle sõpradesse. Üks Merle sõbranna ütles mulle just, et kui ta suureks saab, tahab ta ka olla selline ema nagu minagi. Tal olid pisarad silmas ja me kallistasime. Mul tuli ka härdus peale ning see siirus, vahetu olek ning kallistus lõid meie vahele imelise ühenduse.

Merle loob ühendust Eestimaa imelise loodusega

Minu elu kvaliteet sõltub minu loodud ühenduste kvaliteedist. Sellest, kas ma olen loonud neid teadlikult või lasknud tekkida suvaliselt. Teadvustan järjest enam, kui palju rõõmu, turvatunnet ning harmooniat annavad ellu õigesti ja armastusega loodud ühendused.

Otsin armastavat ja toetavat ühendust lisaks inimestele ka loodusega. Märkan näiteks oma kodu juures kasvavat harukordselt suurt ja väga vana kaske ning tervitan teda nagu sõpra ikka. Või siis seda suurt kivi. Nad on osaks sellest maailmast, mis toimib läbi ühenduste. Mida rohkem on mul toetavaid ühendusi, seda turvalisem on mul olla. Sest see, keda sa tunned ehk kellega oled ühenduses, annab kindlust juurde. Kui ühendused on armastavad, siis on kogu maailm sinu ümber armastav.

Leave a Reply