Tähelepanu!

Kuidagi õnnestus mul Sinu tähelepanu võita, tänan! Luban, et kasutan seda võimalikult targasti.

Tähelepanu on olemas igal inimesel igal hetkel. Olenemata sellest, kas me seda tähele paneme või mitte. Hästi laialt öeldes on tähelepanu teadvus, kogu inimese võimekus asju enda ümber teadvustada ja nendega suhestuda. Tähelepanu on meie võimekus maailma kogeda.

Tähelepanu saab suunatada nii asjadele meie ümber kui ka asjadele meie sees. Jooga üks peamisi eesmärke on õpetada meid oma tähelepanu kui võimet märkama ja juhtima. Ja õpetada panema tähele ka neid asju, mis toimuvad meie sees. Sest tegelikult saavad kõik protsessid alguse seest poolt ning nende edukas muutmine ja juhtimine saab samuti toimuda seest poolt. Tähelepanu arukas kasutamine on oskus, mida tasub arendada.

See kasvas seemne seest.

Krija jooga, mida mina praktiseerin, õpetab oma teadvust teadvustama, oma tähelepanemise võimet suurendama, tähelepanu suunama ja kasutama teadvuse erinevaid imelisi omadusi. Selleks kasutatakse joogatunnis mitmesuguseid sisemisi ja väliseid tegevusi ning nende tegevuste teadvustamisega õpime tegelikult teadvustama järjest rohkem ka sündmusi, mis leiavad aset kogu aeg igal pool. Nii sees kui väljas. Krija tähendabki teadvustatud tegevust mingi eesmärgi saavutamiseks. Joogas õpin ma panema tähele, mida ma parasjagu tähele panen. Õpin teadvustama tegevust algusest lõpuni ning seeläbi tegema parimal moel. Läbi tähelepanu valdamise õpin ma valdama oma elu. Iga päevaga natukese võrra rohkem.

Kas ma teadvustan puud või betooni? Läbi oma tähelepanu loon ma oma Elu pildi.

Joogas on teadmine, et kuhu liigub teadvustamise võime, sinna liigub energia. Minu tähelepanu on nagu toit, mis toidab kõike, millega see kokku puutub. Kui ma panen tähele iseennast, toidan ma energiaga ennast. Kui panen aga tähele negatiivseid mõtteid, toidan energiaga neid. Ja läbi hea toidu asjad kasvavad. Õppides oma tähelepanu valdama, saan ma valida, kuhu ma selle suunan. Ma saan valida, milliseid osasid ma kasvatan ja millised soovin kahandada. Seega on oma tähelepanu võime valdamine oma elu valdamise alustala.

Jälgides oma elu kõrvalt ehk teadvustades oma elu, panen tähele, et kõik asjad minu elus võitlevad minu tähelepanu nimel. Kes püüab kinni minu tähelepanu, see saab osa minu energiast endale. Meie meeled aitavad tähelepanul maailmaga kontakti luua. Kui ma aga oma meeli ja tähelepanu ei valda, toidan oma energiaga neid objekte, mis kõige kõvemini karjuvad. Sest meeli kisub automaatselt sinna poole. Kas ma aga soovin anda oma energiat kõige kõvematele möllutegijatele? Võin tahan ma ise valida, kellele ja kui palju energiat ma annan?

Mina tahan ise valida. Ja sellepärast valin ma iga päev praktiseerida krija joogat. Ma tahan võimalikult palju panna tähele, mida ma tähele panen. Ja mis on minu tähelepanekute tagajärjed. Tahan juhtida seda, kuhu minu energia läheb.

Ootan ka Sind praktiseerima oma tähelepanu. Krija hatha jooga algajate kursus alustab juba jaanuari lõpus!

Leave a Reply