Üllus ja küllus

Üllus on üks huvitav sõna, sõnaraamatud pakuvad sünanüümiks õilis. Üllus ja õilsus väljendavad omakasupüüdmatust, headust, midagi suursugust ja hinnalist. Mõlemad sõnad sisaldavad endas õitsengu energiat. Olles üllas soovib inimene teha head ja teha parimal moel. See on sisemine kooskõla ja harmoonia, headuse ja ilu loomise soov. Õitsva Elu loomise soov oma õilsusest.

Üllusel ja küllusel on eriline hingus. Kui märkan kedagi üllalt tegutsemas, võib seda inimest jälgides märgata, et ta elab mingis teistmoodi headuses. Nii tihti on inimeste heade tegude taga pigem omakasupüüdlikud motiivid, isegi kui need põhjused on väga sügaval. Kui aga keegi teeb lihtsalt headuse pärast, on sellel inimesel järelikult endal väga hea. Tal on olemas midagi nii õnnestavat, et olles oma õnne sees, saab ta seda sama õnne valada ka teiste peale. Just sellised inimesed elavad külluses selle sõna kõige imelisemas tähenduses.

Küllus on sisemine kvaliteet, mis leides väljenduse välises maailmas, toob tihti küllust loovale inimesele headust juurde. Küllus ja üllus on erilised energiad, mille üles leidmine ja valdamine annavad elule hoopis teise värvi ja maitse. Luues head ja jagades õnne seest, tekib õnne maailma juurde. Ja eriti tekib juurde sellele inimesele, kelle juurest õnnelaine alguse sai. Küllus koguneb sinna, kus teda oodatakse ja hinnatakse. Sinna, kus tal on hea pinnas kasvamiseks.

Olen märganud, et soovides küllust, tuleb püüda üllust. Selleks, et püüda jällegi üllust, tuleb leida sisemine tasakaal, kindlus iseendas. Ilma sisemise enesekindluseta ei õnnestu üllad teod ega külluse kasvatamine kuigi edukalt. Püüdes just sisemist enesekindlust, üllust ja küllust, külvame õnne igale poole enda ümber. Me loome küllust nii endale kui kõigile, kes meiega kokku puutuvad. Kasvõi ainumas üllas tegu tekitab suure Õnne laine meie ümber. Loob soodsa pinnase külluse kasvuks.

Nii oluline on leida üles oma enesekindlus, teadmine endast, oma soovidest ja võimetest. Sellest kindlusest saame kasvatada suuri asju. Pakkudes üllust, külvame küllust. Küllus on õitseng – õilsuse kasvatamise kunst. Tulles enda jaoks kohale, leides oma soovid ja anded ning jõu iseendas, kasvame enesekindluses ja saame üllalt luua endale Külluslikku elu.

Muide, loo tunnusfotol hoian lootose mudrat – puhta ja avatud südame ning seeläbi külluse loomise sümbolit. Novembris algaval joogakursusel “Enesekindlus ja Küllus” õpime kasutama nii seda kui teisi mudrasid, sisemisi ja välimisi praktikaid, et kasvada oma enesekindluses ning kasvatada oma Küllust. Rohkem infot siit.

Leave a Reply